Puhdas sisäilma on terveysteko

Muistatko, koska viimeksi olet puhdistuttanut ilmanvaihtokanavat kotonasi? Tällä sivulla voit tutustua paremmin puhtaan sisäilman ja ilmastoinnin puhdistuksen tärkeyteen. Huono sisäilma voi olla yhteydessä moniin pieniin vaivoihin, joista pääset helposti eroon tilaamalla ilmanvaihtokanavien puhdistuksen Länsi-Suomen Puhdas Koti-Ilmalta. Toimimme Piikkiöstä käsin esim. Turkuun, Kaarinaan, Lietoon ja muualle Varsinais-Suomeen. Ota yhteyttä!

Hengitysilman puhtaus on tärkeää

Sisäilmaamme kuormittavat monet kaasumaiset (esim. materiaalien palonestokäsittelyt) ja hiukkasmaiset epäpuhtaudet (siitepölyt, itiöt, pakokaasut yms.), joiden lähteitä on ympäristössämme paljon. Näillä epäpuhtauksilla on suuri vaikutus yleiseen viihtyvyyteemme sekä terveyteemme. Aikuisen ihmisen keuhkojen kautta kulkee yli 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa. Useilla eri tutkimuksilla on osoitettu, että sisäilman huonolla laadulla on syy-yhteyksiä moninaisiin oireisiin ja jopa sairauksiin.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus vähentää haittoja ja säästää energiaa

Hengitysilman laatua parantavia tekijöitä ovat yleinen siisteys ja riittävä ilmanvaihto. Hyvä siisteyskään ei riitä silloin, jos asuntomme ilmanvaihtojärjestelmässä on rakennusaikaista tai ajan saatossa muodostunutta epäpuhtautta, joka on kerääntynyt putkistoihin ja ilmanvaihtokojeeseen sekä käytettyihin suodattimiin. Asuinilmassa vallitsevan normaalin kosteuden ja lämmön myötä näillä epäpuhtauksilla on taipumus toimia kasvualustoina erinäisille bakteereille ja jopa homeille.

Terveysetujen lisäksi puhdas ilmanvaihtojärjestelmä tuo tehoa kotisi energiatalouteen ja poistaa tehokkaammin väliaikaista korkeaa kosteutta sauna-, peseytymis-, ja pyykinkäsittelytiloista. Ei pidä myöskään unohtaa, että likaiset ilmanvaihtojärjestelmät lisäävät rakennuksen palokuormaa.